Thursday, 25. April 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Jula. 2014. Svijet, Vijesti
Vanredna sjednica parlamenta zbog Jacenjukove ostavke

Ukrajinski parlament održat će danas vanrednu sjednicu na kojoj će biti donijeta odluka o narednim koracima poslije ostavke premijera Arsenija Jacenjuka. Tu odluku doneli su ukrajinski predsednik Petro Porošenko i premijer i Arsenij Jacenjuk te predsjednik parlamenta Oleksandar Turčinov. Dio sjednice bit će održan iza zatvorenih vrata i bit će posvećen istrazi o padu malezijskog putničkog aviona, oborenog na istoku Ukrajine, u kome niko od 298 putnika i članova posade nije preživio.

Poslanici bi trebalo da ratifikuju sporazume o slanju međunarodne policijske misije na mesto nesreće. Misiju će činiti pripadnici policije iz Ukrajine, Holandije i Australije, odakle potječe većina žrtava obaranja malezijskog aviona.

Porošenko je rekao da se nada da će nastaviti saradnju sa Jacenjukom, koji je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog odbijanja poslanika da podrže reforme neophodne kako bi Zapad Ukrajini odobrio kredite.

Generalna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde pozvala je jučer vlasti u Ukrajini da provedu neophodne reforme, uprkos krizi nastaloj zbog Jacenjukove ostavke.

MMF je krajem aprila Ukrajini odobrio kredit od 17 milijardi dolara, a prva tranša od 1,4 milijardi bit će uplaćena pod uvjetom da ukrajinske vlasti nastave ekonomske reforme.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision