Friday, 19. April 2024.
Unsko-sanski kanton 4° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Augusta. 2014. Region, Vijesti
Vučić: Srbija je faktor stabilnosti i to će ostati

NJUJORK – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras za Si-En-En (CNN) da je Srbija faktor stabilnosti i da će to i ostati, što je odlična vijest za cjjeli svijet, da Srbija jeste na putu ka Evropskoj uniji, ali ne nameće sankcije Rusiji, što znači da mora da štiti svoju ekonomsku i političku budućnost.

U najavi uključenja Vučića u emisiji poznate novinarke Kristijane Amanpur, navodi se da je Veliki rat bio rat koji je trebalo da stavi tačku na sve ratne situacije u svijetu, ali da stotinu godina kasnije tenzije u Evropi ponovo rastu, posebno između Rusije i Zapada, i da je jedna zemlja koja je bliska stranama Srbija – “Saveznik Kremlja koji čeka da se pridruži EU”.

“Zapravo, imamo svoj politički stav koji nije neutralnost. Mi poštujemo i podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, uključujući Krim kao sastavni dio te države. Ali u pravu ste, mi nismo nametnuli nikakve sankcije Rusiji, zbog mnogih političkih, ekonomskih, istorijskih i drugih razloga. Danas je Srbija veoma važan faktor stabilnosti u regionu i nadamo se da ćemo uspjeti da zadržimo stabilnost u Srbiji i da ćemo imati dovoljno šansi da se postaramo za naš ekonomski razvoj”, rekao je Vuvčić.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision