Wednesday, 23. October 2024.
Unsko-sanski kanton 13° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Augusta. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Danas počinju radovi – Bijedić: Početak gradnje tunela Karaula znak je da BiH ipak ide naprijed

Nakon završetka izvođenja pripremnih radova na projektu tunel ”Karaula“ danas će biti ozvaničen početak radova na bušenju tunela Karaula sa olovske strane (Karaula-jug). Dužina projektovanog tunela na Karauli je 902 metra, izvodač radova je Strabag AG, a vrijednost projekta je 24.257.083,13 KM. Izgradnjom tunela Karaula, koja počinje danas od strane Olova, put od Sarajeva do Tuzle skratit će se za 3,6 km, a najviša tačka prijevoja spustit će se za sto metara. To ne samo da će olakšati i ubrzati putovanje na ovoj dionici, već će sigurno povećati promet ljudi i roba između Tuzle i Sarajeva, kazao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija. “Početak proboja tunela Karaula je još jedan dokaz da Bosna i Hercegovina, ma koliko se činilo da je sporo, ipak ide naprijed”, kazao je Bijedić.

Magistralna cesta koja vodi preko prevoja Karaula jedna je od najtežih cesta u Bosni i Hercegovini, koja je vozačima problem predstavljala naročito zimi, kada je cesta zbog sniježnih nanosa često zatvarana, piše NAP.

Izgradnjom tunela Karaula kao i mostova, vozači na ovoj dionici praktično više neće imati nikakvih poteškoća. “Dužina projektovanog tunela na Karauli je 902 metra, izvodač radova je Strabag AG, a ugovorena cijena je oko 24 miliona KM. Radovi će biti završeni u narednih 16 mjeseci. Veliki broj domaćih kompanija i lokalnih firmi također će biti angažovan na izgradnji ove dionice”, rekao je Bijedić, piše Patria.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision