Sastojci koji su vam potrebni:
4 veća pileća filea
400 gr špinata
100 gr svježeg sira
4 čehna bijelog luka
200 gr edamera
so
crvena paprika
maslinovo ulje
mješavina začina
kašika brašna
2 šolje mlijeka
Način pripreme:
Pileći file zarežite na nekoliko mjesta, a potom stavite u dublju posudu i marinirajte uz pomoć crvene paprike, soli, mješavine začina i maslinovog ulja. Promiješajte ih.
Marinirane pileće filete kratko propržite na tavi, a potom poredajte u pleh. U tavi na kojoj ste pržili filete propržite 400 grama špinata. Dodajte sir, kašiku brašna i šolju mlijeka. Kada malo provri dodajte još jednu šolju. Kada se zgusne preko piletine stavite sos od špinata, a preko naribajte edamer.
Pecite petnaestak minuta.
Servirajte uz zelenu salatu i pomfrit.