Saturday, 18. January 2025.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

31. Decembra. 2018. Zanimljivosti
Napravite rusku salatu bez koje je praznična trpeza mnogima nezamisliva
Rusku salatu prvi je pripremio Lucien Olivier, ruski kuhar belgijskog porijekla, u restoranu Ermitaž u Moskvi 1860. godine. Vremenom je osnovni recept doživio izvjesne modifikacije, a većina osnovnih sastojaka zamijenjena je pristupačnijim i praktičnijim sastojcima.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Danas se ruska salata pravi od 150 gr kuhanog krompira, 150 gr kuhanog graška, 150 gr kuhane mrkve, dva kuhana jajeta, 150 gr kiselih krastavaca, majoneze, jednog limuna, a po želji možete dodati senf i piletinu ili suhomesnate proizvode.

Povrće skuhajte u slanoj vodi. Nakon što se ohladi prelijte ga sokom od jednog limuna i dodajte majonezu. Kuhana jaja i kisele krastavce isjecite na manje kockice i dodajte u smjesu. Dobro izmiještajte, a po želji dodajte senf i izrezanu piletinu ili suhomesnate proizvode. Salatu ostavite u frižider i servirajte hladnu.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision