[bsa_pro_ad_space id=9]
Ono što će vam biti potrebno jeste pola tikve, 400 mililitara kokosovog mlijeka, 400 mililitara vode, dvije kašike maslinovog ulja, dvije male čajne kašike curry mješavine začina i prstohvat soli i bibera.
Za početak očistite tikvu i isjecite je na manje kocke. Zatim je stavite u pleh za pečenje i pospite maslinovim uljem te pecite 15 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju.
U lonac stavite kokosovo mlijeko, vodu i začine, postavite sve na srednju temperaturu.
Nakon što se tikva ispeče, viljuškom je izgnječite u pire i dodajte u lonac s kokosovim mlijekom, vodom i začinima. Blago pojačajte temperaturu i ostavite supu da se krčka.
“Moj savjet je da napravite i krotone. Isjeckajte hljeb na kockice i u istoj tepsiji u kojoj ste pekli tikvu, pecite i hljeb. Samo pomiješajte s maslinovim uljem tako da hljeb upije sve. Obavezno pecite na 200 stepeni pet minuta”, kaže Hajrudin.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
18.01.2025
Kako je napolitanka dobila naziv
IZDVOJENO
11.12.2024
Izrael razara Siriju