Nakon što sjedinite suhe sastojke u smjesu dodajte puter i razradite ga prstima. Nakon toga dodajte žumance i zamijesite tijesto. Dobijeno tijesto razvajajte i izrežire na male krugove (možete koristiti kalup ili čašu) koje ćete nakon toga staviti u kalupe za mini tartove.
Za pripremu nadjeva potrebno vam je 5 većih jabuka, voda, cimet, šećer po želji i pekmez od marelice.
Jabuke ogulite i narežite na jednake kockice, a zatim ih stavite u vodu u koju ste dodali šećer i cimet. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju, a zatim ih ocijedite.
Na tijesto koje ste stavili u kalupe stavite kašiku pekmeza i zatim rasporedite jabuke i pospite smeđim šećerom i prstohvatom soli. Postupak ponovite na svim kalupima. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni.
Ukoliko nemate kalupe za mini tartove, razvijte tijesto za jedan veliki kalup.