Odvojite bjelanca i umutite ih u čvrst snijeg. Postepeno dodajite šećer, a zatim brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm i pecite desetak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Za to vrijeme prokuhajte 200 ml mlijeka kojim ćete zaliti vruću koru.
Za prvi fil prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding od vanilije, 3 kašike šećera, kašiku brašna i 3 žumanceta. Za drugi fil prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding od čokolade, 3 kašike šećera, kašiku brašna i 3 žumanceta. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu i ostavite da se ohladi.
Nakon toga prepolovite margarin i dodajte u ova dva fila. Smjesu pjenasto umutite, a zatim na ohlađenu koru slažite žuti pa smeđi fil. Ukrasite šlagom i voćem po želji pa stavite na hlađenje. Dvadeset minuta prije posluživanja izvadite sladoled tortu iz zamrzivača.