[bsa_pro_ad_space id=9]
Za pripremu ovog deserta potrebno vam je 250 gr mljevenog keksa, 110 gr putera, 500 ml slatke pavlake, 225 gr krem sira, 85 gr šećera, sok od jednog limuna, želatin, 2 kašike vrele vode i 200 gr malina ili drugog bobičarstog voća po želji.
Ilustracija: Shutterstock
Keks pomiješajte s istopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. U jednoj zdjeli mikserom istucite slatku pavlaku, a u drugoj pomješajte krem sir i šećer. Nakon što ste dobili homogenu smjesu dodajte sok od jednog limuna i otopljenu želatinu. Na kraju u tu smjesu dodajte istučenu slatku pavlaku pa dobijenu kremu stavite na podlogu od keksa. Ostavite u frižider na nekoliko sati.
U međuvremenu otopite želatin i dodajte u očišćene maline ili neko drugo bobičasto voće. Voće stavite preko kreme od sira, a prije posluživanja tortu ostavite da se hladi najmanje četiri sata.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
30.01.2025
Zašto ananas treba uključiti u ishranu
28.01.2025
Lada Iskra je spremna za utrke
IZDVOJENO
11.12.2024
Izrael razara Siriju