[bsa_pro_ad_space id=9]
9. Novembra. 2023.
Zanimljivosti
Kako Italijani prave toplu čokoladu: U napitak dodaju tajni sastojak
Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka kada krenu kišni i hladni dani.
U toplu čokoladu možete dodavati narandžu ili druge sastojke poput đumbira.
Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju.
Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus.
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1,5 šolja mlijeka
- 1 kašika kakao praha
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Isjeckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomiješajte sa sa 1/4 šolje mlijeka, kukuruznim skrobom, pa dobro promiješajte.
U šerpu sipajte 1 šolju mlijeka, šećer kakao i so. Miješajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte isjeckanu čokoladu i smjesu mlijeka i kukuruznog skroba.
Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
04.02.2025
Ovo je najkraći let na svijetu
01.02.2025
Najzdravije vrste lisnatog povrća
IZDVOJENO
11.12.2024
Izrael razara Siriju