Utorak, Novembar 14, 2017
Unsko-sanski kanton -2° C Mostly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Zanimljivosti
Apartman u švedskoj šumi je idealno mjesto za odmor u prirodi
14. Novembar. 2017.Izvor vijesti: klix.ba
Radi se o kabini veličine 55 kvadratnih metara koju je napravila danska kompanija Vipp. Apartman se sastoji od samo jedne prostorije, a kompanija goste prima na dvije lokacije. To su Vipp Shelter u švedskoj šumi te Vipp Loft u Kopenhagenu.

Vipp Shelter je otvoren 1. novembra, a smatra se “stanicom za punjenje ljudskih baterija”, napravljen je od metala i stakla, a dizajnirao ga je Morten Bo Jensen. U potpunosti je opremljen Vippovim proizvodima.

U unutrašnjosti se nalaze kuhinja, trpezarija i prostor za dnevni boravak, a tu je i toalet te krevet. U frižderu su flaširana voda i šampanjac, a gostima je na raspolaganju aparat za kafu.

U kupatilu je tuš, a za temperaturu se ne treba brinuti jer apartman posjeduje podno grijanje te ognjište. Oni koji se ne mogu u potpunosti odvojiti od civilizacije svakako će cijeniti to što će imati pristup internetu zahvaljujući wifi mreži.

Osim ugodnih šetnji, gosti mogu uživati u istraživanju okoline, a blizu su staze za planinare, kao i za vožnju bicikala.

Koliba se nalazi veoma blizu jezera Immelm, a čak ima i svoj drveni mol. U jezeru ima blizu 200 malih otoka, tako da je ono savršeno za istraživanje i vožnju kanuom.

Najbliža prodavnica se nalazi u Kristianstadu koji je udaljen 23 km, dok su najbliži aerodromi u Malmeu (127 km) i Kopenhagenu (150 km).

Ako je to nekome daleko, onda može izabrati Vipp Loft veličine 400 kvadratnih metara. Posjeduje kuhinju, trpezariju i spavaću sobu te kupatilo. Također, tu je prostor za čitanje i rad, a napolju su tri male terase.

Koliba je udaljena deset minuta vožnje biciklom od centra grada. Ako ne želite kuhati, onda je moguće naručiti hranu iz obližnjih naselja. Frižider je također opremljen vodom i šampanjcem, a tu je i aparat za kafu.

Za razliku od Vipp Sheltera, Vipp Loft osim tuša posjeduje kadu u kupatilu. Centralno grijanje i ognjište su također na raspolaganju, kao i wifi.

Do aerodroma u Kopenhagenu se stiže za 15 minuta.

Noć u Vipp Shelteru košta 1.000 eura za maksimalno dvije osobe, dok cijena za Vipp Loft iznosi 1.500 eura za maksimalno četiri osobe.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision