Ponedjeljak, Juli 28, 2014
Unsko-sanski kanton 7° C Partly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Atraktivni noćni skokovi sa bakljama sa Starog mosta – Lorens Listo ponovo šampion
28. Juli. 2014.

 

Na tradicionalnom 448. takmičenju u skokovima sa Starog mosta u Mostaru Lorens Listo ponovo je osvojio prvo mjesto. Listi je ovo osma titula najbolje mostarske “laste”. Rekord u skokovima sa Starog mosta drži Emir Balić sa 13 osvojenih titula. Drugo i treće mjesto u skokovima na glavu osvojili su Vedad Pašić i Mustafa Šarić iz Zenice.

Jak pljusak koji je sinoć zadesio Mostar nije pokolebao hrabre mostarske skakače da na najljepši mogući način privedu kraju manifestaciju 448. skokova sa Starog mosta.

Skokovi sa bakljama u večernjim satima polako prerastaju u tradiciju. Sinoćnji su predstavljali svojevrstan spektakl iako zbog vremenskih neprilika ispod Starog mosta nije bilo onoliko publike koliko se očekivalo.

Kiša je također poremetila i degustaciju kafe iz najveće džezve na svijetu, koja je nastala u vrijeme kada i novi luk Starog mosta.

Skokovi su i ove godine privukli veliki broj gledalaca među kojima je osim Mostaraca bilo mnoštvo turista iz BiH, ali i zemalja regiona, kao i iz ostalih evropskih zemalja.

 

 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision