[bsa_pro_ad_space id=9]
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu baklave:
500 g kora za bakalvu
500 g Nutelle
200 g pečenih lješnjaka
200 g istopljenog putera
malo ulja
Za preliv:
1,5 čaša šećera
2 čaše vode
1 kašičica soka od limuna
Način pripreme:
Lješnjake ispecite i isjeckajte. Puter istopite i pomiješajte s uljem. Tepsiju u kojoj ćete peći baklavu premažite puterom. Stavite koru i premažite je puterom.
Ponovite postupak pet puta. Potom petu koru premažite Nutelom. Pospite pečenim lješnjacima. Preko stavite koru, premažite je puterom. Postupak ponovite pet puta. Opet premažite Nutelom i stavite lješnjake. Redajte ponovo kore.
Oštrim nožem isijecite baklavu i stavite da se peče. Skuhajte agdu. Već pečenu baklavu zalijte agdom i pustite da upije.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
IZDVOJENO
11.12.2024
Izrael razara Siriju