Četvrtak, Juli 10, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Svijet, Vijesti
Berlin traži od američkog obavještajca da napusti Njemačku
10. Juli. 2014.

BERLIN – Njemačka vlada zatražila je od glavnog predstavnika američkih obavještajnih agencija u Nemačkoj da napusti tu zemlju, otkrio je danas poslanik u njemačkom parlamentu iz Hrišćansko-demokratske unije na čelu sa kancelarkom Angelom Merkel, Klemens Biniger.
“Potez Vlade predstavlja odgovor na to što predstavnik obavještajnih agencija SAD nije ništa uradio da bi objasnio navode o američkom špijuniranju u Nemačkoj, počev od navodnih aktivnosti američke Nacionalne bezbjednosne agencije pa sve do najnovijeg incidenta”, rekao je Biniger, predsjednik parlamentarnog komiteta za nadzor obavještajnih službi, a prenjela agencija AP.
Savezno državno tužilaštvo Nemačke potvrdilo je juče medijske izvještaje Zidojče cajtunga, NDR i WDR o tome da se protiv još jedne osobe, osumnjičene za špijunažu u korist Amerike, vodi istraga i da je reč o osobi iz Ministarstva odbrane.
Novi slučaj američke špijunaže u Nemačkoj uznemirio je i Bundestag i vladu, odakle su stigli zahtjevi za konsekvencama. U cijeloj aferi američkog prisluškivanja, u kojoj prema indicijama ni Merkelova nije pošteđena, a koja duže vremena opterećuje nemačko-američke odnose, stiglo je prošle sedmice još jedno saznanje da je jedan agent BND radio za Ameriku i da je, prema medijskim izvestajima, navodno, prosljedio Amerikancima 218 tajnih dokumenata BND za 25 000 evra.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]aton.ba
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision