Petak, Januar 12, 2018
Unsko-sanski kanton -3° C Clear
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Bez dogovora o budžetu Federacije, naredni sastanak u ponedjeljak
12. Januar. 2018.Izvor vijesti: federalna.ba/Fena

Na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH, koji je završen večeras oko 18.15 nakon tri sata razgovora, nije postignut dogovor o održavanju sjednica Parlamenta na kojim bi bio razmatran budžet za 2018.

Naredni sastanak o istoj temi trebao bi biti održan u ponedjeljak.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara izjavila je da su na sastanku određeni stavovi ipak približeni, iako za vraćanje izgubljenog povjerenja treba vremena.

Dodala je da su svjesni svoje odgovornosti za usvajanje budžeta, ali su isto tako svjesni i važnosti očuvanja partnerskih odnosa u interesu i građana i naroda u FBiH.

– Nadam se da ćemo u ponedjeljak razgovore privesti kraju i da ćemo uskoro održati sjednice oba doma Parlamenta – rekla je Bradara.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić naveo je da nastoje da prevaziđu sadašnje stanje u tom domu i da se nada da će Federaciju uskoro uvesti u “zakonit finansijski ambijent”.

Istakao je da je do kraja januara neophodno da FBiH ima usvojen budžet ili odluku o privremenom finansiranju, a poželjno bi bilo to okončati i mnogo ranije. 

Sastanku su uime Vlade FBiH prisustvovali premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici – ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision