BH Fanaticosi reprezentativcima: Niko od vas nije vrjedniji od državnog dresa
11. Mart. 2014. u 10:54

Navijačka grupa BH Fanaticos uputila je otvoreno pismo selektoru Safetu Sušiću i fudbalskim reprezentativcima Bosne i Hercegovine u kojem su izrazili nezadovoljstvo ponašanjem, igrom i rezultatom u prijateljskoj utakmici sa Egiptom (0:2), odigranoj prošle srijede u Innsbrucku.”Navijački pozdrav za selektora Sušića, kapitena Emira Spahića i ostale reprezentativce. Nakon odigrane prijateljske utakmice 5. marta protiv izabrane selekcije Egipta i nemilih dešavanja tokom i poslije navedene utakmice mi navijačka grupa BH Fanaticos želimo da se ovim pismom obratimo vama Safete Sušiću, vama Emire Spahiću i svima vama ostalim članovima reprezentacije. Želimo da vam iskažemo duboko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem na terenu, a pogotovo odnosom prema reprezentaciji, reprezentativnom dresu i navijačima Bosne i Hercegovine”, napisali su navijači.

BH Fanaticosi su istakli i kako njihova podrška reprezentaciji nikada nije izostala, kao i da neke stvari više ne žele tolerisati.

“Prelazimo hiljade kilometara da bih vas gledali i dali vam podršku, trošimo na hiljade i hiljade eura, rizikujemo otkaze na poslu, ginemo vraćajući se kućama, a vi? Kako nam to vraćate? Nezalaganjem, igrom bez volje, šetanjem po terenu, ispoljavanjem nekih svojih privatnih kaprica. Dokle? Naša ljubav prema BiH, prema reprezentaciji nema granica i nikada se neće ugasiti, ali naše strpljenje i naša tolerancija imaju svoje granice. Zato dobro pripazite da ne izgubite obraz i ne izgubite ponos. Pripazite da ne pređete granicu i pređete na drugu stranu. Onaj i oni koji to urade, koji uprljaju obraz i ponos reprezentacije BiH za nas će biti izgubljeni i nepoželjni u reprezentaciji BiH. Bit će proglašeni kao persona non grata. Bez obzira ko su i kako se zovu, bez obzira na njihovu vrijednost. Jer niko od vas nije vrjedniji od državnog dresa, državnog grba i reprezentacije BiH”, poručili su navijači otvorenim pismom fudbalskim reprezentativcima BiH tri mjeseca uoči prvog nastupa ove balkanske zemlje na nekom od velikih takmičenja, ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.