Petak, Novembar 24, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
BIHAMK upozorava: Jak vjetar na području Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta
24. Novembar. 2017.Izvor vijesti: BIHAMK/ bhrt.ba

Na širem području Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta jutros se upozorava na mjestimično jače udare vjetra. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Danas od 08 do 17 sati, zbog neophodnih radova, saobraćaj će biti obustavljen na regionalnim putevima R-469 Živinice-Međaš i R-456 Previle-Humci-Šibošnica. Vozila će saobraćati alternativnim pravcima.

Zbog održavanja gradskog krosa učenika, danas od 11 do 11.30 doći će do obustave saobraćaja na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze kroz Bihać. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na lokalne saobraćajnice (ulicama Saliha Mušanovića, Nositelja Hrvatskog trolista, Hasana paše Predojevića i Meše Selimovića).

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalni put R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision