Ponedjeljak, Juni 19, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Brisel: Denis Zvizdić sa predstavnicima evropskih institucija i NATO-a
19. Juni. 2017.Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić od danas će boraviti u trodnevnoj posjeti Briselu gdje će prisustvovati sjednici Sjevernoatlantskog vijeća + Bosna i Hercegovina i zasjedanju Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET). Održaće i niz sastanaka sa zvaničnicima Evropske unije i Evropskog parlamenta.

Predsjedavajući Zvizdić danas će se susresti sa evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc, prisustvovati sjednici Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET) i imati odvojene susrete sa zastupnicima u Evropskom parlamentu Christianom Dan Predom, Toninom Piculom i Jozom Radošem.

Za sutra je planiran susret sa zamjenicom generalnog sekretara NATO saveza Rose Gottemoeller i učešće na sjednici Sjevernoatlantskog vijeća + Bosna i Hercegovina. Poslijepodne bi trebalo da se susretne sa predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom i evropskim komesarom za okoliš, more i ribarstvo Karmenu Vellom.

Za srijedu 21. juna planiran je i susret sa evropskim komesarom za proširenje i politiku susjedstva Johannesom Hahnom.

Zvizdić će, takođe, u odvojenim susretima razgovarati sa zastupnicima Evropskog parlamenta Francom Bogovičem, Jasenkom Selimovićem i Ivanom Jakovčićem, zatim Grupom prijatelja BiH u Evropskom parlamentu, kao i zastupnicima u Evropskom parlamentu iz Republike Slovenije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision