Crvene paprike pečene na tavi dobar su izbor kada želite jednostavan i brz ručak. Odlično se slažu i uz neka druga jela kao prilog, a uvijek im možete dodati pavlaku ili neki drugi mliječni proizvod.
Ukoliko imate više vremena, paprike možete peći i na roštilju. Pored toga, možete ispeći veću količinu i onda zamrznuti, kako biste imali ručak i za neki drugi dan.
Potrebni sastojci su:
- crvene paprike
- sol
- bijeli luk
- ulje
- začini po želji
Priprema:
Najprije operite paprike, a onda ih osušite papirnatim ubrusom. Ukoliko se radi o većim paprikama, možete ih prepoloviti pa onda tek peći.
Pecite ih u tavi s poklopcem na srednjoj temeperaturi. Povremeno ih okrenite kako bi se sa svih strana podjednako ispekle. Kada su gotove, ostavite ih da se malo ohlade pa ih ogulite. Dodajte sol i bijeli luk te ostale začine po želji.
Odlično se slažu uz pavlaku ili vrhnje za kuhanje, a jedna od nezaobilaznih namirnica koje idu uz ovaj ručak je hljeb.