Sunday, 19. January 2025.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

4. Marta. 2019. Zanimljivosti
Brzo se sprema, ali i nestaje s tanjura: Recept za čudo od čokolade

Od čokolade je bolja samo dvostruka čokolada, zar ne? Kad imate čokoladu u biskvitu i čokoladu u kremi imate jedno pravo čudo od čokolade.

Kolač koji se brzo sprema i za kojeg vam je potrebno svega nekoliko namirnica, a oduševljava kako izgledom, tako i okusom, s pravom nosi naziv čudo od čokolade.

Kad pogledate popis sastojaka, sigurno ćete zaključiti kako sve ili skoro sve što vam je potrebno za ovaj kolač već imate u kuhinji, a ono što nemate možete kupiti u najbližem dućanu.

Za ovaj kolač vam ne trebaju nikakvi posebni sastojci, treba vam samo nešto vremena, volje i velika ljubav prema čokoladi.

Sastojci:

Za biskvit:
4 jaja
4 žlice glatkog brašna
pola praška za pecivo
100 g čokolade za kuhanje
100 g šećera
200 g maslaca

Za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

1. Narežite maslac i čokoladu, stavite ih u posudu pa otopite na pari.

2. Razdvojite bjelanjke i žumanjke. U dubljoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmiješajte pa prosijavanjem dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo.

3. U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.

4. Pripremljenu smjesu izlijte u četvrtasti pleh dimenzija 35×24 cm ili u kalup za tortu promjera 23-24 cm kojeg ste obložili papirom za pečenje pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pacite oko 20 minuta.

5. Napravite čokoladnu ganache kremu: čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja. Zagrijano slatko vrhnje prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.

6. Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom ganache kremom (koja će biti dosta tekuća). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom kolač dobro ohladite u hladnjaku i tek onda skinite obruč ako ste ga pekli kao tortu.

7. Poslužite narezano na kocke ili kriške.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision