Srijeda, Decembar 6, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region
Cerar: Želimo dijalog ali Zagreb nije kooperativan
6. Decembar. 2017.Izvor vijesti: rtrs.tv
Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da granično pitanje opterećuje odnose između Slovenije i Hrvatske i da Ljubljana želi dijalog o sprovođenju arbitražne presude, ali da Zagreb za sada nije kooperativan.

“Želio bih da se to završi pozitivnim rezultatom i sprovođenjem arbitražne presude i trudim se da do toga dođe, ali hrvatska strana za sada još nije kooperativna”, rekao je Cerar novinarima.

On očekuje da će se dijalogom doći do pozitivnog rješenja, navodeći da će Slovenija insistirati na sprovođenju presude arbitara i očekuje i pomoć Evropske komisije.

Cerar je negirao navode iz hrvatske štampe da je naklonjen kompromisnom rješenju u vezi sa arbitražnom presudom, prema kojoj bi se ono što su donijeli arbitri prije pet mjeseci “ugradilo” u budući bilateralni sporazum Slovenije i Hrvatske.

Slovenački premijer je naglasio da nikakvo dogovaranje sa Hrvatskom ne smije da izazove veći otklon od već donesenog arbitražnog rješenja.

“Riječ je samo o tome da se na terenu bilateralno dogovore pojedinosti u okvirima tolerancije, što je dopušteno i arbitražnom odlukom. Sve drugo bilo bi protivpravno i u suprotnosti sa interesima Slovenije, a takav ću stav zastupati i ubuduće”, naveo je Cerar.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision