Utorak, Juli 18, 2017
Unsko-sanski kanton 2° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Čolak: Izmjene izbornog zakona moguće već sutra na sjednici Doma naroda
18. Juli. 2017.Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e
“Ako odluka dođe do početka sjednice, mi ćemo ga staviti u proceduru. Ako ne, onda sam uvjeren da ćemo obavještenje dobiti do naredne sjednice i tada će te izmjene biti na dnevnom redu”, rekao je Čolak.

On je istakao da očekuje da će prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH ponovo dobiti podršku većine u Domu naroda, te da ne razumije prigovore bošnjačkih stranaka, koji su politikantski i bez argumenata.

“Volio bih konačno vidjeti taj prijedlog. Sve drugo nema smisla, kao ni stalni prigovori, a istovremeno ništa ne predlažu”, rekao je Čolak za “Večernji list”.

On je ocijenio da bošnjačke stranke sada taktiziraju, odnosno da tvrde da će se taj navodni prijedlog pojaviti nakon što se okonča procedura oko HNS-ovog prijedloga.

“Međutim, ja iskreno sumnjam da će se bilo šta predložiti. Ako imaju namjeru nešto predložiti, najmanje je što svi očekuju da se to objavi”, dodao je Čolak.

Ustavni sud BiH razmatrao je 6. jula apelaciju Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH o ugroženosti vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka HDZ-ovim prijedlogom Izbornog zakona i ustanovio da vitalni nacionalni interes nije povrijeđen i da je sve urađenu u skladu sa procedurama.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision