Kuhinjski pribor nam olakšavaju život, ali nije uvijek lako shvatiti kako koristite svaki pametno dizajniran alat. Ljudi se često iznenade kada saznaju da su popularne uređaje koristili pogrešno, dok je sve vrijeme postojala lakša metoda.
Mnogi ne znaju za što se koriste različite strane rende za hranu. Tako je jedan korisnik Redita nedavno u objavio zapitao: “Koristi li iko ikada ovaj dio rende s najsitnijim rupicama? Čemu on uopšte služi?”
Potom je dodao da nikada nije koristio stranu renda sa sitnim rupama. Uglavnom koristi samo jednu stranu za sitnjenje sira.
Naime, na strani rende sa najsitnijim rupama možete usitniti parmezan, ili koricu limuna, narandže ili limete za kolače. Zatim se mogu napraviti fini pramenovi sira koji će se lako otopiti u preljevima za salatu ili umacima, ili kao što su korisnici Redita predložili, za citruse i muškatni oraščić.
Strana rende s velikim rupama koje izgledaju kao kapljice može poslužiti u svim situacijama u kuhinji, od ribanja šargarepe, krompira ili kuvanih jaja za salatu, do ribanja mekog sira za picu.
Strana rende s nazubljenim rupama služi da se na njoj renda voće i povrće za kašice. Na toj strani možete istrljati luk, da biste dobili sok od luka za obloge i slično.
Strana rende s duguljastim rupama služi za rezanje voća i povrća na tanke, uravnomjerne kriške koje možete koristiti za salatu, složenac, ukras na tanjiru i slično. Na ovoj strani možete narezati krompir za pripremu čipsa i slično.