Subota, Septembar 16, 2017
Unsko-sanski kanton -2° C Mostly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Dan Preda: Reforme u BiH gotovo potpuno zaustavljene
16. Septembar. 2017.Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e
Poslanik Evropskog parlamenta Kristijan Dan Preda izjavio je da je činjenica da do 2019. godine nijedna od šest balkanskih država neće biti spremna za ulazak u EU i da se boji da su u BiH reforme gotovo potpuno zaustavljene.
On je naglasio da BiH gubi dinamiku kretanja prema EU, a odgovornost za napredovanje prema EU leži isključivo na vlastima BiH.

– Јoš imate šansu za dobijanje kandidatskog statusa, ali čini mi se da su se vlasti počele spoticati već pred imaginarnom linijom cilja – rekao je Dan Preda i dodao da ta linija nije cilj, već start procesa prema EU.

On je za Dnevni avaz istakao da se od BiH sada mnogo očekuje i potrebni su odlučni koraci na evropskom putu, prije svega u provođenju Reformske agende i popunjavanju Upitnika.

– Stoji činjenica da do 2019. godine nijedna od šest balkanskih država neće biti spremna za ulazak u EU – istakao je on i dodao da su pred regionom sada dvije mogućnosti, ili da se fokusira na ispunjenje preduslova za članstvo, ili da se bavi drugim stvarima.

Dan Preda je poručio da je potrebno da države regiona preuzmu odgovornost za brzinu svog puta integracija u EU, jer nije tajna da su reforme u oblastima demokratije i ekonomije usporene u cijelom regionu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision