Četvrtak, Decembar 7, 2017
Unsko-sanski kanton 3° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
DNPSBiH: Danas o setu zakona o akcizama?
7. Decembar. 2017.Izvor vijesti: bhrt.ba

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Iako set zakona o akcizama nije uvršten u dnevni red, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić izjavio je ranije da među članovima Kolegija postoji dogovor da se predloženi zakoni nađu na dnevnom redu, ako bude dovoljno vremena da se delegati upoznaju s njima.

Softić je najavio da će neposredno prije sjednice Doma naroda biti održane sjednice Ustavnopravne i Komisije za finansije i budžet na kojima će biti razmatrani zakoni o akcizama, čime bi bila ispoštovana procedura da prođu komisijsku fazu.

 Vijeće ministara dostavilo je prije dva dana Parlamentarnoj skupštini BiH prijedlog seta zakona o akcizama, čime se stekao prvi uslov da oni budu na dnevnom redu današnje sjednice Doma naroda.

Na današnjoj sjednici trebalo bi da bude razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, koji je u Dom naroda upućen iz Predstavničkog doma.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Pred delegatima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH, koji će biti razmatran u prvom čitanju, a čiji je predlagač Predstavnički dom.

Također, delegati bi trebalo da razmatraju i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, koji je također predložio Predstavnički dom državnog parlamenta.

Na dnevnom redu je i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision