Petak, August 8, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Dodik: Nema trećeg entiteta na štetu Srpske
8. August. 2014.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne postoji priča o trećem entitetu u BiH koji bi u bilo kojem smislu zadirao u interese Republike Srpske. Dodik je naglasio da je politika Republike Srpske jasna, u smislu da je Srpska stabilna sa što većim stepenom autonomije, a ukoliko BiH ne pokaže sposobnost preživljavanja i autonomna.

“U našim projekcijama i našim planovima nigdje ne postoji mogućnost bilo kakve redukcije teritorije ili političkih prava. Politička prava mogu samo da idu na viši nivo i to je politika koju mi vodimo”, rekao je Dodik, ističući da je i on lično i SNSD svih ovih godina dokazano vodio politiku očuvanja Republike Srpske.

Dodik je podsjetio da je i ranije o priči o trećem entitetu jasan stav lidera HDZ-a bio da je Republika Srpska neupitna i u političkom smislu i u teritorijalnom statusu.

“Izjava /poslanika HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH/ Dragana Vrankića ni u čemu ne obavezuje niti ima ikakvog tereta koji bi nosila”, rekao je Dodik.

On je naglasio da Vrankićeve izjave da bi treći entitet trebalo da uzme i dio teritorije Republike Srpske ne bi ni trebalo da bude predmet njegove polemike, jer to nije tema koja je na dnevnom redu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision