Nedjelja, August 10, 2014
Unsko-sanski kanton 5° C Clear
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Svijet, Vijesti
Fabuis stigao u Bagdad – Avioni SAD gađali položaje Islamske države u Iraku
10. August. 2014.

Šef francuske diplomatije Loran Fabius stigao je u prestonicu Iraka Bagdad na razgovore sa tamošnjim zvaničnicima o tome kako se suprtostaviti pokretu Islamska država čije snage napreduju u severnom Iraku. Fabius će se sastati sa iračkim kolegom Hošjarom Zebarijem, posle čega će otići u Arbil gde će predati humanitarnu pomoć izbeglima pred snagama Islamske države.

Fabius će razgovarati i sa prestavnicima hrišćanske i Jazidi manjine.

Američka vojska nastavila je da bombarduje položaje naoružanih ekstremista Islamske države u Iraku, istovremeno izbacujući iz aviona pakete hrane i vodu za više hiljada raseljenih stanovnika koji su se sklonili na planini Sindžar.

Američki borbeni avioni i bespilotne letelice u subotu obavili četiri vazdušna napada na pripadnike Islamske države, pri čemu su uništena oklopna vozila i jedan kamion iz kojih je pucano na civile, saopštili su vojni izvori SAD. Barak Obama je u četvrtak odobrio vazdušnu humanitarnu pomoć za pripadnike manjina na severu Iraka, kao i vazdušne napade na snage Islamske države.

Francuska i Velika Britanija najavile su da će uskoro isporučitiu pomoć za opkoljene jazide na planini Sindžar. Do 100.000 hrišćana i pripadnika drugih manjinskih zajednica bilo je primorano da napusti svoje domove u četvrtak. Najveći hrišćanski grad Iraka Karakuš ostao je potpuno pust.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision