Nedjelja, August 10, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Svijet, Vijesti
Fabuis stigao u Bagdad – Avioni SAD gađali položaje Islamske države u Iraku
10. August. 2014.

Šef francuske diplomatije Loran Fabius stigao je u prestonicu Iraka Bagdad na razgovore sa tamošnjim zvaničnicima o tome kako se suprtostaviti pokretu Islamska država čije snage napreduju u severnom Iraku. Fabius će se sastati sa iračkim kolegom Hošjarom Zebarijem, posle čega će otići u Arbil gde će predati humanitarnu pomoć izbeglima pred snagama Islamske države.

Fabius će razgovarati i sa prestavnicima hrišćanske i Jazidi manjine.

Američka vojska nastavila je da bombarduje položaje naoružanih ekstremista Islamske države u Iraku, istovremeno izbacujući iz aviona pakete hrane i vodu za više hiljada raseljenih stanovnika koji su se sklonili na planini Sindžar.

Američki borbeni avioni i bespilotne letelice u subotu obavili četiri vazdušna napada na pripadnike Islamske države, pri čemu su uništena oklopna vozila i jedan kamion iz kojih je pucano na civile, saopštili su vojni izvori SAD. Barak Obama je u četvrtak odobrio vazdušnu humanitarnu pomoć za pripadnike manjina na severu Iraka, kao i vazdušne napade na snage Islamske države.

Francuska i Velika Britanija najavile su da će uskoro isporučitiu pomoć za opkoljene jazide na planini Sindžar. Do 100.000 hrišćana i pripadnika drugih manjinskih zajednica bilo je primorano da napusti svoje domove u četvrtak. Najveći hrišćanski grad Iraka Karakuš ostao je potpuno pust.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision