Srijeda, Septembar 13, 2017
Unsko-sanski kanton 0° C Mostly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Hapšenja i pretresi širom USK
13. Septembar. 2017.Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e

Više osoba je uhapšeno na prostoru Unsko-sanskog kantona u okviru akcije “Dardaneli” zbog sumnje da su kao organizirana kriminalna grupa krijumčarili iz BiH na područje Hrvatske državljane Turske i zemalja Bliskog istoka.

Kako je saopštilo Tužiteljstvo BiH, radi se o zajedničkoj međunarodnoj akciji u borbi protiv ilegalnih migracija koju realiziraju u suradnji sa USKOK-om Hrvatske i pravosuđem i policijom Crne Gore.

Grupa koja je uhapšena je, prema saopštenju Tužiteljstva, za krijumčarenje ilegalnim migrantima naplaćivali velike iznose novca, najčešće od nekoliko stotina eura, a prema prikupljenim dokazima, za period od oko 2-3 mjeseca, prokrijumčareno je oko 300 osoba.

“Navedena međunarodna akcija detaljno je pripremana na zajedničkim sastancima sa predstavnicima USKOK-a i pravosuđa Crne Gore, a aktivnosti su koordinirane i sa organizacijom SELEC za policijsku razmjenu i suradnju zemalja regiona a upoznata je i Međunarodna agencija za migracije IOM”, saopšteno je iz Tužiteljstva.

Osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u skladu sa zakonom.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision