Wednesday, 15. January 2025.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

7. Oktobra. 2018. Zanimljivosti
Hrskava korica i mekano meso: Trik Jamieja Olivera za najsočnije pile iz pećnice

Jamie Oliver sočnost piletine iz pećnice postiže uz pomoć mlijeka, a hrskavost kože mesa osigurava prženjem na maslinovom ulju…

Pitate li Jamieja Olivera kako dobiti najsočnije pečenje, on će vam bez razmišljenja reći stavite pile u mlijeko. Da, dobro ste čuli. Mliječne masti iz mlijeka omekšat će pticu i podariti vam sočno meso.

Hrskavu koricu postići ćete ako pile prije stavljanja u pećnicu ispržite na nešto maslaca ili maslinova ulja sve dok niste zadovoljni karamelizacijom kože.

Evo kako Jamie Oliver priprema pečeno pile u mlijeku, limunu i češnjaku.

Sastojci:
1 pile od 1.5 kilograma
565 ml mlijeka
2 limuna
10 češnja češnjaka
½ štapića cimeta
1 šaka svježe kadulje
sol i papar po želji
maslinovo ulje

Priprema:
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Pile dobro posolite i popaprite i premažite maslinovim uljem.

3. Prepržite kožu sa svih strana u loncu na malo maslinova ulja ili maslaca dok ne postane zlatno-žuta.

4. Izvadite pticu iz lonca te iscijedite ulja na kojem se piletina pekla.

5. Vratite pile u lonac zajedno s cimetom, listovima kadulje, limunovom koricom, neočišćenim češnjevima
češnjaka i mlijekom.

6. Stavite u pećnicu na 90 minuta, odnosno dok se piletina ne ispeče do kraja.

7. Poslužite uz pire od krompira i sezonsku salatu. Dobar tek!

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision