Srijeda, Juli 9, 2014
Unsko-sanski kanton 8° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Izdvojeno, Region
I doktorski rad beogradskog gradonačelnika plagijat
9. Juli. 2014.

Portal Peščanik objavio je danas analizu doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog za koji je, kako tvrdi autor Raša Karapandža, ustanovljeno da je plagijat. Karapandža je profesor financija na EBS Business School.

Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom “Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije i teorijske koncepcije i iskustva Srbije” na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i tako stekao zvanje doktora nauka.

“To zvanje stekao je nezasluženo. Doktorska teza gospodina Siniše Malog jedan je od najgorih plagijata sa kojim je srpska javnost imala prilike da se do sada susretne”, napisao je Karapandža i dodao da studentske radove čita posljednjih desetak godina i da mu je to posao.

U analizi  je naveo da na gotovo svim stranama disertacije postoji odredjeni procenat neoriginalnog teksta, a da je na više od jedne trećine strana svoje doktorske teze Mali prepisao čak 33 posto ili više teksta.

Pristup portalu Peščanika  ponovno je onemogućen. Ranije je ovaj portal objavio analize koje pokazuju da su plagirane doktorske disertacije Nebojše Stefanovića (ministra unutrašnjih poslova Srbije) i Aleksandra Šapića (predsjednika opštine Novi Beograd).

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision