Sastojci:
Bezglutensko brašno 300 g
Ribizla 200 g
Džem or brusnice i jabuke 300 g
Jaja 2 kom
Maslinovo ulje 1 dl
Sol ½ kašikice
Šećer 1 kašikica
Mlijeko 3 dl
Prašak za pecivo 1 kašikica
Priprema:
U dubljoj posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer i sol. Doliti vodu pa dodavati bezglutensko brašno u koje je pomiješano sa praškom za pecivo. Sve umutiti do željene gustoće mase.
Palačinke peći na klasičan načn i servirati sa svježim džemom od brusnice i jabuke, svježim ribizlama, dekorisati začinskim biljem.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
31.10.2024
Kako da privučete sreću i pozitivnu energiju
31.10.2024
Kako sjemenke bundeve pomažu boljem snu
IZDVOJENO
30.06.2024
DANAS NA PROGRAMU RADIO VELKATONA