Wednesday, 15. January 2025.
Unsko-sanski kanton -1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

5. Oktobra. 2018. Zanimljivosti
Jaja na benediktinski: Kraljevski doručak koji se jede u svako doba dana

Ovaj američki favorit za doručak i bruncheve možete pripremiti i u vlastitom domu uz vrlo malo truda. Najslasniju varijantu pečenih jaja s prženom šunkom i umakom možete poslužiti s krumpirima i salatom te od nje napraviti i kompletan obrok.

Sastojci  za umak holandez:

3 žumanjka
9 žlica maslaca
prstohvat soli i papra
1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna

Za poširanje:

2 jaja
2 čajne žličice alkoholnog octa
malo soli
voda

Za ostatak jela:
2 kriške kuhane šunke
pecivo

Priprema umaka:
Na vrlo slaboj vatri u loncu otopite maslac – možete se poslužiti i mikrovalnom pećnicom. U blenderu ili štapnim mikserom izmiksajte žutanjke, papar, limunski sok i sol, uz polako dodavanje otopljenog maslaca.

Priprema poširanih jaja:

Zagrijte vodu u loncu na slaboj do umjerenoj vatri. Dodajte joj ocat i prstohvat soli te žlicom počnite miješati dok ne dobijete mali vir vode u sredini lonca. Ubacite u taj vir jaje (koje ste prethodno ”razbili” i stavili u manju posudicu za lakše rukovanje) pa kuhajte otprilike dvije minute.

Posluživanje jela:
Na tostirano pecivo stavite krišku prepržene kuhane šunke i poširano jaje, pa sve zajedno dobro prekrijte holandez umakom. Dobar tek!

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision