
Svima nam se desi trenutak kada želimo domaću picu, baš onakvu kakvu bismo napravili po svom ukusu, ali nemamo vremena da mijesimo tijesto.
Priznajemo, razmazili smo se – danas nam teško pada da pravimo pica tijesto koje nije fermentisalo barem 24 sata, pa često ni ne razmišljamo o brzim varijantama sa praškom za pecivo. Zato umjesto toga koristimo tortilje za ekspres picu.
Obično ih imamo u kuhinji, a cijela priprema traje oko 20 minuta, što ovu metodu čini savršenim rješenjem. Uz to, otkrili smo nekoliko trikova kako da ovakva pica ispadne što bolje, a najvažniji je – kako napraviti dobru podlogu.
Kako napraviti savršenu podlogu za tortilja picu?
Da biste dobili čvrstu, kvalitetnu podlogu koja se neće natopiti umakom od paradajza i mocarelom, biće vam potrebne dvije tortilje, malo sira i maslinovog ulja.
Prvu tortilju premažite tankim slojem maslinovog ulja kako bi postala hrskava tokom pečenja.
Pospite je sitno rendanim tvrdim sirom, poput parmezana.
Preko nje stavite drugu tortilju, pa je takođe premažite maslinovim uljem, dodajte umak od paradajza i ostale sastojke po želji.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Rezultat? Hrskava, taman dovoljno debela podloga koja će zadržati sve sastojke, a pri tom neće biti gnjecava. Lako ćete je rezati i držati u ruci.
Naravno, tortilja pica neće biti ista kao klasična pica sa pažljivo pripremljenim tijestom, ali je odlična brza i ukusna alternativa kada nemate vremena, a želite da uživate u omiljenom jelu, prenosi Dobra hrana.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
