Za pripremu kinder pingvin slastice potrebni su vam šećer, brašno, tri jaja, pola praška za pecivo, kakao, topla voda, slatko vrhnje, želatin, čokolada za kuhanje, ulje i margarin.
Kore pripremate tako što umutite tri bjelanca u čvrst snijeg te odvojeno tri žumanca u koja dodate tri kašike šećera, tri kašike tople vode te izmiješane tri kašike brašna, pola praška za pecivo i jednu kašiku kakao praha.
Nakon što ste odvojeno umutili žumance i bjelance, sve sastavite i izmiješajte drvenom kašikom. Potom prepolovite smjesu i pecite dvije kore od 15 do 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni celzija. Koristite pleh promjera do 24 centimetra.
Dok pečete kore možete pripremiti kremu i premaz.
Za pripremu kreme izmiksajte slatko vrhnje i u njega dodajte želatin koji pripremate prema uputama na poleđini vrećice. Ukoliko želite postići intenzivniji okus, u kremu možete dodati bagremov med i aromu vanilije.
Za premaz na pari istopite 200 grama čokolade, dvije-tri kapi ulja, jedan decilitar ili jednu malu čašu vode te jednu četvrtinu margarina za kolače.
Jednu polovicu pečenog biskvita premažite s pola kreme te preko toga premažite tanak sloj ohlađenog premaza. Kada se taj sloj premaza stvrdne, njega premažite preostalom kremom i na nju tada položite drugu polovicu biskvita.
Kolač potom prelijte ostatkom čokoladnog premaza i ukrasite po želji čokoladnim mrvicama ili komadićima čokolade.
Ukusnu slasticu najbolje je poslužiti nakon što se ohladi barem sat vremena u frižideru.