Monday, 25. November 2024.
Unsko-sanski kanton 3° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Novembra. 2023. Zanimljivosti
Kako Italijani prave toplu čokoladu: U napitak dodaju tajni sastojak

Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka kada krenu kišni i hladni dani.

U toplu čokoladu možete dodavati narandžu ili druge sastojke poput đumbira.

Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju.

Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus.

Sastojci:

  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1,5 šolja mlijeka
  • 1 kašika kakao praha
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Isjeckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomiješajte sa sa 1/4 šolje mlijeka, kukuruznim skrobom, pa dobro promiješajte.

U šerpu sipajte 1 šolju mlijeka, šećer kakao i so. Miješajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte isjeckanu čokoladu i smjesu mlijeka i kukuruznog skroba.

Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision