9. Novembra. 2023.
Zanimljivosti
Kako Italijani prave toplu čokoladu: U napitak dodaju tajni sastojak
Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka kada krenu kišni i hladni dani.
U toplu čokoladu možete dodavati narandžu ili druge sastojke poput đumbira.
Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju.
Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus.
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1,5 šolja mlijeka
- 1 kašika kakao praha
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Isjeckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomiješajte sa sa 1/4 šolje mlijeka, kukuruznim skrobom, pa dobro promiješajte.
U šerpu sipajte 1 šolju mlijeka, šećer kakao i so. Miješajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte isjeckanu čokoladu i smjesu mlijeka i kukuruznog skroba.
Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti
23.11.2024
Volkswagen proizveo električni traktor
IZDVOJENO
30.06.2024
DANAS NA PROGRAMU RADIO VELKATONA