Ukoliko ne obratite dovoljno pažnje, vaš celer bi od svježeg i hrskavog mogao postati gnjecav i truo. Da bi se to spriječilo, operite ga, razdvojite i osušite pa zatim omotajte u aluminijsku foliju koja će zadržati vaflu i pustiti plin da slobodno izlazi. Obavezno koristite aluminijsku foliju jer plastična zadržava plinove.
Salatu ćete sačuvati tako što ćete je osušiti papirnim kuhinjskim peškirima čim je kupite, a prije nego je smjestite u frižider. Potrebno ju je držati u posebnoj ladici koja je namijenjena za čuvanje povrća.
Kod čuvanja gljiva je najbitniji način na koji ih čuvate. Umotajte ih u papirne peškire u kojima će one disati, a izbjegavajte plastične kesice i folije koje izazivaju brže stvaranje plijesni kod gljiva.
Ako želite da vaš krompir duže ostane svjež, među njega onda ubacite jednu ili dvije jabuke. Spremite ga na hladno i suho mjesto.