Kamion naišao na minu na Trebeviću, povrijeđene četiri osobe
27. Februar. 2014. u 18:25

U naselju Bostarići na Trebeviću, danas je kamion naletio na minu i tom prilikom su povrijeđene četiri osobe, potvrdio je za Klix.ba portparol MUP-a KS Irfan Nefić.Do eksplozije je došlo nešto iza 12 sati kada je obaviješten i Operativni centar MUPć-a KS.

“Do eksplozije mine je došlo prilikom izvođenja radova i aktivirala ju je radna mašina. Povrijeđene su četiri osobe, dvije teže i dvije lakše. Troje povrijeđenih je prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. O svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji rukovodi uviđajem”, rekoa je Nefić.

Povrijeđeni N. P., rođen 1964. godine ime tešku povredu oka i gelere po cijelom tijelu. On će biti smješten na Kliniku za očne bolesti. Teško je povrijeđen i H. Dž. rođen 1947. godine. Prema riječima portparolke KCUS-a Biljane Jandrić, on ima povredu desnog oka i lakta te će biti operisan.

Treća povrijeđena osoba, K. Č., rođen 1986. godine, koja je prevezena na KCUS je imala lakšu povredu, tačnije posjekotinu na glavi, ukazana joj je pomoć i puštena je kući.