Petak, Februar 10, 2017
Unsko-sanski kanton -2° C Mostly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Karate savez USK bogatiji za oko 25 novih licenciranih trenera
10. Februar. 2017.Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e

Da je Karate savez USK, najorganizovaniji i najuspješniji granski savez ne samo na našem kantonu već i u državi, pa i u regiji, govore ne samo rezultati naših takmičara, nego i sve ostale aktivnosti predviđene Planom rada a koje za cilj imaju napraviti nove iskorake u radu.

Jedna od aktivnosti kojoj se posvećuje puna pažnja je i usavršavanje i edukacija svih aktera koji su zastupljeni u: trenažnom, takmičarskom, sudijskom i trenerskom aspektu.

U skladu sa Kalendarom aktivnosti, održan je licencni seminar za kantonalne trenere, koji je za cilj imao, pripremiti i edukovati nove trenere kako za trenažni, tako i za takmičarski proces.

Ovaj seminar je nastavak aktivnosti na polju usavršavanja kadrova, jer je prvi dio edukacije održan ljetos u sklopu Karate kampa „Sedra „.

Možemo sa ponosom istaći da je sa današnjim seminarom Karate savez USK postao bogatiji za oko 25 novih trenera koji će stečeno znanje prenositi na takmičare.

U tematskom radu seminara obrađene su teme: Uloga trenera u trenažnom i takmičarskom ciklusu, nova takmičarska pravila i sudijska pravila, a aktivni učesnici u obradi tema su bili: Samir Cazinkić , predsjednik saveza, Bajro Durdžić, direktor Karate selekcije USK, Mujo Begić, delegat za sudije i Ramo Kovačević, sekretar Saveza i delegat za trenere.

Mora se istaći i veoma bitna činjenica a to je da je u današnje vrijeme kojeg prate nesuglasice, destrukcija, Karate savez USK, napravio izuzetnu stvar, završio je proces integracije svih Karate klubova sa našeg kantona u jedan, jedinstven Karate savez USK, čime smo još jednom potvrdili da se planski, sistematski, stručan i zajednički napor isplatio.

Naravno na ovom se neće stati, jer što se tiče oblasti edukacije u planu je održavanje licencnog seminara za sudije. Sve ovo se radi samo sa jednim ciljem, napraviti uslove za postizanje vrhunskih rezultata, naši najmlađi, dječija reprezentacija USK, je to i potvrdila na prvom svom nastupu u ovoj godini, gdje je među takmičarima iz 26 država na Gran Prix Croatia, bila ubjedljivo najbolja. Konačni cilj je težak, dugoročan i ozbiljan, donijeti prvu Olimpijsku medalju u Unsko sanski kanton.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision