Četvrtak, August 14, 2014
Unsko-sanski kanton 2° C Mostly Clear
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK, Vijesti
Koalicija „Zajedno za promjene„ po prvi put se predstavila u USK
14. August. 2014.

Koalicija „Zajedno za promjene „ po prvi put se predstavila u USK. Na državnom nivou čini je 6 stranaka, a u USK predstavljaju je : DNZ, Stranka penzionera umirovljenika i Stranka pravde i povjerenja.

Za zajednički nastup na izborima odlučili su se u namjeri da smjene nesposobnu vlast. Smatraju da su im na ovakav način šanse veće i da rezultat neće izostati.

DNZ BiH, Stranka penzionera i SPP BiH ujedinjeni u Koaliciju u USK- u predizbornu utrku ulaze sa velikim očekivanjima. Nadaju se da će birači prepoznati njihov kvalitet, a oni će im zauzvrat pružiti više nego prethodne vlasti . Cijene da su osvježenje na političkoj sceni i stoga vrijedni izlaska na izbore 12. oktobra, od čega brojni misle odustati. Ukoliko dođu na vlast radiće na jačanju institucija, zapošljavanju i razvoju zemlje te borbi protiv korupcije, kriminala i siromaštva. Ovo su i izborni ciljevi Stranke pravde i povjerenja koju predvodi aktuelni predsjednik F BiH Živko Budimir. Koaliciji su se pridružili i penzioneri. Smatraju da će na ovaj način najbolje ostvariti svoja traženja i potrebe.

rtvusk.ba

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision