Srijeda, Novembar 8, 2017
Unsko-sanski kanton 3° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Komisija za budžet: Bez zelenog svjetla za kreditno zaduženje Kantonalne bolnice
8. Novembar. 2017.Izvor vijesti: rtvusk.ba

Nakon što je dogovoren termin sjednice Skupštine, koja je zakazana za naredni ponedjeljak, u srijedu je zasjedala Komisija za budžet, ekonomsku i financijsku politiku. Na dnevnom redu našlo se šest tačaka od kojih je tek pola dobilo podršku članova Komisije.

Dok je Inicijativa Službe za zapošljavanje o rješavanju višegodišnjeg duga prema ZZO, te Izvještaj i Program rada Razvojne agencije dobili zeleno svjetlo, odluke koje se tiču formiranja Turističke zajednice USK, kreditnog zaduženja Kantonalne bolnice, te kompenziranja obaveza Zavoda i bolnice, nisu imali dovoljno glasova za prolaz. Služba za zapošljavanje USK mogla bi uskoro riješiti višegodišnji problem oko dugovanja prema ZZO. Kao što je javnost upoznata, riječ je o periodu 2002-2005.

Godina kada ova ustanova nije finansijski bila u mogućnosti pratiti visinu stope doprinosa za zdravstveno osiguranje nezaposlenih lica, a koja je iznosila vrtoglavih 13 posto. U međuvremenu ZZO je podigao tužbu, dobio na sudu i dug je dostigao iznos veći od 56 miliona maraka.

Sa ponuđenim rješenjem su se složili i članovi skupštinske komisije za budžet. Ukoliko isto učini i Skupština u ponedjeljak, Služba bi mogla poduzeti mjere na otklanjanju prijetnje po finansijskoj stabilnosti ustanove koja je već sada značajno ugrožena.

Istu sudbinu, međutim, nisu doživjeli materijali koji se tiču Kantonalne bolnice. Nije bilo dovoljno ruku da se Skupštini USK preporuči kreditno zaduženje zdravstvenog centra. Bez podrške su ostale i odluke o osnivanju TZ USK te saglasnost na kompenzaciju dugovanja Bolnice i ZZO.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision