Nedjelja, Oktobar 22, 2017
Unsko-sanski kanton 0° C Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region
Kosovo: Glasanje protiče bez problema, uz budnu pažnju policije
22. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: BHRT

Izborni proces na lokalnim izborima na Kosovu odvija se bez problema i uz manje nedostatke, saopštila je danas nevladina organizacija “Demokratija na djelu” koja sa 3.000 posmatrača nadgleda glasanje.

Sva glasačka mjesta, uz nekoliko izuzetaka, na vrijeme su otvorena i za sada nije bilo značajnih problema, rekao je predstavnik te organizacije Aljber Krasnići.

On je izjavio da je u Dečanima došlo do nesporazuma oko pečata na glasačkim mjestima, pošto su pečati pogrešno dostavljeni.

Među najtežim kršenjima izborne tišine, kako pišu prištinski mediji, je izjava predsjednika Srpske liste, Gorana Rakića, koji je u sjevernoj Mitrovici pozvao građane da glasaju za tu stranku, čime je prekšio odredbe zakona o izborima.

Poduzete velike sigurnosne mjere, incidenata nema

Kosovska policija je sačinila konkretan plan djelovanja kako bi se osigurao miran i nesmetan tok izbornog procesa, dok je posebna pažnja posvećena sigurnosnoj situaciji na sjeveru države.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani je ocijenio da je dosadašnji tok izbornog procesa protekao u miru i da nije bilo bezbjednosnih problema.

“Sve je proteklo onako kako smo planirali. Policijski zvaničnici su na svojim mjestima i sve protiče u redu”, kazao je Keljani.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da su preduzete sve mjere da se odmah reagira na eventualne probleme u izbornom procesu. U opštinama dežura 46 tužilaca.

U 889 glasačkih centara, na 2.490 glasačkih mjesta može glasati 1,89 miliona građana Kosova i to za izbor gradonačelnika i odbornike 38 opština na Kosovu.

Na izborima učestvuje 91 politički subjekat, od toga jedna koalicija, 35 političkih stranaka, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

Predizborna kampanja je, sve do početka predizborne šutnje, prošla iznenađujuće mirno.

Izbore posmatra oko 32.000 domaćih i stranih posmatrača.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision