Četvrtak, Juli 10, 2014
Unsko-sanski kanton 6° C Partly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region, Vijest dana
Kotor:Šefovi diplomatija zapadnog Balkana sa Fileom
10. Juli. 2014.

Šefovi diplomatija zemalja zapadnog Balkana i evropski komesar za proširenje Štefan File okupiće se danas na neformalnom sastanku u Kotoru, na kojem bi trebalo da razmotre nekoliko tema o unapređenju saradnje.

BiH će na sastanku predstavljati ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Sastanku će prisustvovati ministri spoljnih poslova Crne Gore, BiH, Srbije, Makedonije, Albanije,   Kosova, koji će nastupiti u skladu sa dogovorom o regionalnom predstavljanju, te generalni sekretar  Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.   Sastanku će prisustvovati  i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija saopšteno  je da je planirano da na sastanku bude razmotreno nekoliko tema koje se odnose na unapređenje saradnje u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja i na projektno-orijentisanu saradnju.

“Ministri će razmijeniti i mišljenja o Strategiji razvoja jugoistočne Evrope /SEE2020/ do kraja 2020. godine o pitanju ekonomskog upravljanja, te povezanosti nacionalnih investicionih strategija sa regionalnim prioritetima”, navodi se u saopštenju.

Neformalni sastanak u Kotoru biće prilika za iskazivanje jasne spremnosti svih država Procesa stabilizacije i pridruživanja za integrisani pristup kada je riječ o projektno-orijentisanoj saradnji.

Zvaničnici zemalja zapadnog Balkana razmijeniće mišljenja o aktivnostima zemalja na planu ostvarivanja evropske agende sa fokusom na ulogu regionalne dimenzije saradnje.

Domaćin ovog neformalnog okupljanja je ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision