Četvrtak, Juli 10, 2014
Unsko-sanski kanton 3° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region, Vijest dana
Kotor:Šefovi diplomatija zapadnog Balkana sa Fileom
10. Juli. 2014.

Šefovi diplomatija zemalja zapadnog Balkana i evropski komesar za proširenje Štefan File okupiće se danas na neformalnom sastanku u Kotoru, na kojem bi trebalo da razmotre nekoliko tema o unapređenju saradnje.

BiH će na sastanku predstavljati ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Sastanku će prisustvovati ministri spoljnih poslova Crne Gore, BiH, Srbije, Makedonije, Albanije,   Kosova, koji će nastupiti u skladu sa dogovorom o regionalnom predstavljanju, te generalni sekretar  Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.   Sastanku će prisustvovati  i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija saopšteno  je da je planirano da na sastanku bude razmotreno nekoliko tema koje se odnose na unapređenje saradnje u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja i na projektno-orijentisanu saradnju.

“Ministri će razmijeniti i mišljenja o Strategiji razvoja jugoistočne Evrope /SEE2020/ do kraja 2020. godine o pitanju ekonomskog upravljanja, te povezanosti nacionalnih investicionih strategija sa regionalnim prioritetima”, navodi se u saopštenju.

Neformalni sastanak u Kotoru biće prilika za iskazivanje jasne spremnosti svih država Procesa stabilizacije i pridruživanja za integrisani pristup kada je riječ o projektno-orijentisanoj saradnji.

Zvaničnici zemalja zapadnog Balkana razmijeniće mišljenja o aktivnostima zemalja na planu ostvarivanja evropske agende sa fokusom na ulogu regionalne dimenzije saradnje.

Domaćin ovog neformalnog okupljanja je ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision