Sunday, 19. January 2025.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

3. Marta. 2019. Zanimljivosti
Kremast i tako fin! Recept za kolač za trostruki užitak

Orasi, vanilija i čokolada, dobitna su kombinacija za potpuni užitak, i to trostruki! Ako ste od onih koji priznaju isključivo kremaste kolače, onda je ovo kolač za vas.

Kombinacija finog laganog tijesta s orasima, petit beurre keksa umočenih u mlijeko i dvije kreme glavni su aduti ovog kolača pod nazivom trostruki užitak. Kolač je uistinu lako napraviti, treba ga samo dobro ohladiti prije posluživanja kako bi zadovoljstvo bilo još veće.

Kad bismo trebali dati ocjenu ovom kolaču, dali bismo mu čistu peticu i za okus, i za kremoznost! Ovaj kolač je stvarno pun pogodak za sve koji obožavaju kremaste kolače koji se tope u ustima.

Sastojci:

Za tijesto:
8 bjelanjaka
250 g šećera
150 g mljevenih oraha
30 g krušnih mrvica
40 g glatkog brašna

Za kremu:
8 žumanjaka
300 g šećera
3 pudinga od vanilije (prašak)
2 žlice škrobnog brašna
1 l mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca

I dodatno:
200 g Petit Beurre keksa
200 ml mlijeka (za namakanje keksa)
mljeveni orasi ili ribana čokolada (za posip)

Priprema:

1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene orahe koje ste izmiješali s orasima i krušnim mrvicama pa sve pažljivo izmiješajte. Prebacite smjesu u pleh za pečenje koji ste namazali maslacem i malo pobrašnili (pleh veličine 35×25 cm, može i veći) pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite.

2. U drugoj posudi pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte prašak za puding i škrobno brašno pa sve dobro izmiksajte.

3. U veću posudu za kuhanje izlijte mlijeko, dodajte smjesu od jaja, promiješajte i uz stalno miješanje zagrijavajte do vrenja. Kad zavrije, energično miješajte da se ne naprave grudice pa skinite s vatre kad se krema skroz ugustila. Prebacite kremu u drugu posudu, prekrijte je prozirnom folijom i skroz ohladite. Pjenasto izradite maslac pa dodajte hladnoj kremi i sve zajedno izmiksajte.

4. Kremu podijelite na dva dijela, u jedan dio kreme dodajte otopljenu čokoladu i izmiješajte.

5. Složite kolač: na pečeni biskvit nanesite žutu kremu od vanilije, preko nje složite petit beurre kekse koje kratko umočite u mlijeko, preko keksa premažite čokoladnu kremu i na kraju sve pospite mljevenim orasima ili ribanom čokoladom. Gotov kolač dobro ohladite u hladnjaku pa ga tek onda režite i poslužite.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision