Četvrtak, Juli 31, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Svijet, Vijesti
Liberija zatvorila škole, američki volonteri odlaze zbog ebole
31. Juli. 2014.

Liberija je odlučila bez iznimke zatvoriti svoje škole pokušavajući zaustaviti širenje epidemije koja hara u toj i u susjednim zemljama na zapadu Afrike, rekla je liberijska predsjednica Ellen Sirleaf Johnson.

Sve škole odreda moraju poštovati odluku o zatvaranju dok se očekuju nove smjernice ministarstva prosvjete, rekla je predsjednica u govoru na nacionalnoj televiziji. Sve tržnice na područjima uz granicu sa Sijera Leoneom, Gvinejom i Obalom Bjelokosti također su primile naredbu da zatvore do drukčije odluke, dodala je.

Usto je najavila da će Liberija, gdje je od ebole već umrlo 129 ljudi od 249 zaraženih, izdvojiti 5 milijuna dolara (više od 3,7 mulijuna eura) kao početni doprinos u regionalnoj borbi s ebolom. Liberija graniči s dvjema najteže pogođenim zemljama, Gvinejom i Sijera Leoneom.

‘Virus ebole prijetnja Velikoj Britaniji’; raste zabrinutost u ostatku svijeta

Epidemija je izbila početkom godine u Gvineji nakon čega se proširila u Liberiju i u Sijera Leone, tri susjedne zemlje koje su do 23. srpnja zabilježile 1201 oboljelu osobu među kojima je su umrle 672, navodi se u zadnjem izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Preminuo glavni liječnik u borbi protiv ebole

Američka volonterska udruga Mirovni korpus (Peace Corps) objavila je jučer da se povlači iz Liberije, Sijera Leonea i Gvineje zbog epidemije virusa ebole koji se širi zemljama zapadne Afrike. Američka agencija dodaje u priopćenju da je to privremena odluka i da će naknadno obavijestiti kada će se vratiti u te tri zemlje gdje ima 340 volontera.

Organizacija Liječnici bez granica upozorila je da je virus sada izvan kontrole i da postoji stvarna opasnost od njegova širenja u druge zemlje.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision