Utorak, Novembar 14, 2017
Unsko-sanski kanton -2° C Mostly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Ljekari u USK štrajk započinju 20. novembra
14. Novembar. 2017.Izvor vijesti: klix.ba
Prema njegovim riječima, predstavnici Sindikata i Ministarstva zdravstva USK održali su danas pregovore i pokušali usuglasiti stavove, međutim nije pronađeno rješenje.

“Nismo mogli pristati na ponižavajuće uslove za kolektivni ugovor Ministarstva i prekinuli smo pregovore. Ponuđena nam je ponižavajuća satnica od 2,14, a do sada je iznosila 2,0. To je mizerna ponuda, kao i da ostane isti fond sati i da se sukcesivno povećava. Ni na to nismo pristali. Mi tražimo satnicu od 2,35 i ne mislimo da je to puno, jer je u Kantonu Sarajevo već usvojena i potpisana satnica od 2,60. Dakle, naši zahtjevi nisu nerealni niti neostvarivi”, rekao je Kurtagić.

On je istakao da ne zna hoće li biti još pregovora Sindikata sa Ministarstvom do 20. novembra, ali je napomenuo da će se štrajk definitivno ispoštovati zbog odluke Skupštine i Upravnog odbora Sindikata koji su dali zeleno svjetlo za njegovo održavanje, ali i zbog činjenice da ih na štrajk obavezuje odluka Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, kao i činjenica da je štrajk već započeo u nekim drugim kantonima.

“Mi smo pokazali širinu i nismo htjeli odmah stupiti u štrajk, no nažalost ne vidimo nikakvog napretka u pregovorima”, dodao je Kurtagić.

Podsjećamo, Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH stupio je 6. novembra u generalni štrajk u kojem učestvuje devet kantona. Sindikat zahtijeva potpisivanje federalnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, a štrajk će se provoditi do ispunjenja zahtjeva.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision