Nedjelja, Juli 27, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Mišić: R. Srpskoj nije potreban novi zakon o radu
27. Juli. 2014.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da sindikat nikada neće dati glas za promjene na štetu radnika i da Srpskoj u ovom trenutku nije potreban novi zakon o radu.

Mišićeva je istakla da su zemlje u regionu – Hrvatska, Srbija i Crna Gora – usvojile izmjene i dopune zakona o radu, kao i da se u Srpskoj nastoji donijeti novi zakon, za šta ne postoji nijedan razlog. Ona je naglasila da su neopravdane teze pojedinih socijalnih partnera da i u Srpskoj treba mijenjati radničko zakonodavstvo, kao što je učinjeno u Srbiji i Hrvatskoj.

“U Crnoj Gori najvažnija izmjena bila je da rad na određeno nakon dvije godine automatski pređe na neodređeno, ali mi to imamo. U Srbiji su imali godinu dana rada na određeno vrijeme i zahtjev je bio da se poveća na dvije i sada su tu izmjenu dobili, ali mi to imamo”, rekla je Mišićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka sa generalnim sekretarom Saveza sindikata Crne Gore Markom Nikčevićem.

Ona je navela da je sa crnogorskim kolegom razgovarala i o solidarnosti i pomoći koju je Savez sindikata Crne Gore organizovao za poplavljene u Srpskoj i Federaciji BiH, te najavila da će 25 djece članova sindikata iz Doboja i Šamca biti gosti Dječijeg odmarališta “Lovćen” u Bečićima o trošku crnogorskog sindikata u periodu od 7. do 14. avgusta.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision