Ponedjeljak, Novembar 13, 2017
Unsko-sanski kanton 3° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
MMF: Danas predstavljanje Evropskog ekonomskog pregleda, izvještaj i o BiH
13. Novembar. 2017.Izvor vijesti: bhrt.ba

Međunarodni monetarni fond (MMF) predstaviće danas Evropski regionalni ekonomski pregled (Europe Regional Economic Outlook 2017) koji će sadržavati i informacije o Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz te multilateralne finansijske organizacije.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda boravi u posjeti Bosni i Hercegovini do 22. novembra kako bi održala redovne konsultacije po članu IV u pogledu ekonomskih dešavanja i perspektiva.

Iz MMF-a je ranije saopšteno da se vode razgovori o politikama za zaključivanje prvog pregleda u okviru Proširenog aranžmana s ovom finansijskom institucijom (EFF).

 Podsjećamo, u septembru prošle godine MMF je odobrio trogodišnji zajam u iznosu višem od 533 miliona eura za Bosnu i Hercegovinu kako bi se podržala ekonomska reformska agenda zemlje, saopšteno je iz Misije MMF-a 10. novembra.

“Ipak, MMF je odgodio puštanje druge tranše zajma u maju nakon što su vlasti Bosne i Hercegovine pokazale neuspjeh u ispunjavanju ciljeva dogovorenih reformi, posebno kada je riječ o usvajanju izmjena Zakona o akcizama. Od tada, dva bosanskohercegovačka entiteta bore se da bi njihove finansije ostale likvidne. U oktobru je Republika Srpska sklopila ugovor sa srbijanskom Komercijalnom bankom, dok je Federacija BiH održala nekoliko aukcija obveznica kako bi ‘začepila’ budžetske rupe”, navodi se u saopštenju MMF-a od 10. novembra koje prenosi SeeNews.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision