Montenegro erlajns tužio KSCG
1. Mart. 2014. u 8:06

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines tužila je Košarkaški savez Crne Gore zbog duga od 36.000 eura, pišu Vijesti.

Generalni seketar KSCG Petar Popović kazao je na pripremnom ročištu u Osnovnom sudu, da nije sporno da je savez koristio usluge te aviokompanije i da je na osnovu njih nastao dug.

“Svjesni smo da dugujemo Montenegro Airlinesu i izmirićemo taj dug, jer nijesmo nikom ostali dužni. Prošle godine avio-kompanija nam je ponudila ugovor o povlasticama za košarkašice reprezentacije, ali je taj ugovor stigao kasno, kada je već bila završena takmičarska sezona”, kazao je Popović.

Dodao je da je Košarkaški savez u januaru izmirio 5.000 eura, što nije bilo poznato punomoćnici Montenegro Airlinesa Radmili Jašović.

“Predložio bih da se sa tužiocem zaključi ugovor o sponzorstvu, kojim bi se kompenzovao dug. Ukoliko tužioci to ne budu htjeli, onda ćemo isplatiti dugovanja”, istakao je Popović.

Zbog predloga generalnog sekretara KSCG, sudija Jovanjić odlučio je da omogući strankama u postupku da mirnim putem namire potraživanja, tako da je glavnu raspravu u tom predmetu zakazao za dva mjeseca.

Predsjednica Odbora direktora avio-kompanije je funkcionerka DPS-a Daliborka Pejović, a na čelu Košarkaškog saveza je premijer Milo Đukanović.