Subota, Oktobar 21, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region
Na Kosovu predizborna tišina
21. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: RTRS
Na Kosovu i Metohiji u ponoć je počela predizborna tišina uoči sutrašnjih lokalnih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije /CIK/, pravo glasa na lokalnim izborima ima nešto više od 1.900 000 građana.

O bezbjednosti birača na dan izbora i bezbjednosti biračkih mjesta i biračkog materijala staraće se Kosovska policijska služba /KPS/, koja će do zatvaranja biračkih mjesta i predaje izbornog materijala CIK-u primjenjivati poseban operativni plan. “Biće angažovani svi raspoloživi resursi Kosovske policije”, kaže za Srnu Željko Bojić, šef operative KPS-a za sjever Kosova.

On je rekao da su operativnim planom obuhvaćeni svi pripadnici KPS-a, što znači da će policajcima biti prekinuti godišnji odmori.

Bojić dodaje da je to posebno odnosi na pripadnike KPS-a na sjeveru Kosova, gdje će u naredna 72 časa, tokom predizborne tišine i na dan glasanja biti angažovano nešto više od 400 policajaca, a u svakoj policijskoj stanici biće prisutan javni tužilac. “Nećemo dozvoliti ponavljanje nereda i incidenata koji su zabeleženi na lokalnim izborima pre četiri godine”, kaže Bojić i upozorava da će policija preduzeti sve zakonom dozvoljene mjere da bi se očuvala bezbjednost i građanima omogućilo da slobodno glasaju.

Portparol Misije OEBS-a Senad Šabović rekao je novinarima da je sve spremno za održavanje fer i demokratskih izbora. On kaže da će na dan izbora na sjeveru Kosova biti angažovano 220 službenika u okviru takozvane tehničke podrške Misija OEBS-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision