Petak, Septembar 29, 2017
Unsko-sanski kanton 15° C Partly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Na lijevo oko

VELKATONOVO MUZIČKO SJEĆANJE

TABIJSKO KOLO ( I.A.šERBO) TAMBURAŠKI ORKESTAR RADIO SARAJEVA I DUET HARMONIKA ALAJBEGOVIĆ-PETKOVIĆ ( SNIMAK IZ 1961.G.)

VELKATONOVA SJEĆANJA

AKO JE GRIJEH PJEVATI BOSNI-BOSSANOJ MOJOJ,MOLIĆU BOGA DA MI TAJ GRIJEH NE OPROSTI

VESELI VELKATONOV AUTOBUS

NIJE MENI DO ČEGA JE NJIMA... ...... Nije meni do čega je njima. Eto išli su u Beograd,-išli su oni na mnogo mijesta i onda se nama vraćaju. ONI su shvatili da odnos prema narodu kojeg predstavljaju ( u prevodu na engl.zanči zajebavaju) podrazumjeva promjenu svijesti. Narod mora da uživa dok ga jašu. Neki će reći,- pa dobro, dobili smo što smo tražili-doduše jeste tako ali nismo računali da će to preći u našu tradicionalnu manifestaciju. Po mom dubokom uvjerenju treba hitno ograničiti slobodu kretanja. Svi nam odoše! Nisu oni kao trio Čović-Izetbegović-Ivanić.Oni makar odu pa se vrate da se u Bosni razrahate. Kako bilo da bilo oni nikako da se slože, a naš narod se najbolje složi u veseli Velkatonov autobus. Moje je samo da vozim.Svi moji putnici su se grupisali i svi su na spisku Zavoda za zapošljavanje, neračunajući onu trojicu.

VELKATONOVA RIZNICA

SLOBODAN LALIĆ-OJ,MJESEČE SJAJNI Uz orkestar Seada Purića

VELKATONOVE MUZIČKE USPOMENE

NE KUNI SE LAŽNO MOJE JANJE- GRUPA "RUNOLIST"

MUZIČKA RIZNICA VELKATONA

BOSANKA KOLO ( I.A.ŠERBO) DUET HARMONIKA ALAJBEGOVIĆ-PETKOVIĆ

NA KAPIJI BOSNE

NA KAPIJI BOSNE-RIFAT TEPIĆ

SA VELKATONOVE SCENE

S O K O L I C A -DŽAVID PAMUKOVIĆ

IZ PROGRAMA VELKATONA

DRAGE MOJE AKCIZE DOBRO NAM DOŠLE Ako je ovakvo stanje u svijetu, niko me ne može ubijediti da svijet vode pametni ljudi, pa makar se uvrijedio i moj predsjednik mjesne zajednice. Pošto je danas neki dan, za neke sjetne rođendan sretan praznik svima onima koji još žive u Bivšoj Jugoslaviji; Kroz ponore pakla i kroz vatre groma Dojila nas krotka vodilja do cilja Mlijeko, luk, rakija, zaštitnica doma Srdačna sluškinja, majka i dadilja., A kad smo već kod toga sretno ovo pa ono, valja još nekima čestitati nešto. Sretan praznik onima, koji ne žive SA bivšim ženama, švalerkama i uspomenama, sretan praznik akciza, kriza,analiza, deviza ekspertiza-koće to sve da uhaviza. Evo pjesme naravno nisam tolika neznalica da kažem da je pjeva Mona Liza, ali neko će da pjeva ako nas je uvijek pjesma održala,neka nas ova makar pridržava.


RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision