Petak, Septembar 29, 2017
Unsko-sanski kanton 10° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Na lijevo oko

HARMONIKA U JESENJE DANE "Gledam kako jesen stiže" U sivom ogrtaču od magle i haljini od žute kukuruzne svile jesen je nečujno stigla u naše živote. Svojim zlatnim rukama je nježno zagrlila cijelu prirodu podarivši joj tako novi zlatni ogrtač. Sjedim i gledam kako se sve oko mene polako mijenja.??

ŠEĆERLAMA BOSANSKA A ti si i dalje Bossana moja

NA LIJEVO OKO ( CRNE OČI RODILA MI NANA,A OBRVE JA GARAVIM SAMA) Dani nam prolaze burno, uvijek nešto izazove buru, pa onda udari jugovina, nikad bijla danka za pospanka.. Eto naš sudi oslobodi i Orića, negdje se orila pjesma a negdje orila psovka. Tresće se brda rodiće se klizište.Ovih dana kojekakvih izjava lidera je na pretek, nezna se ko ljepše pjeva.Nije više do politike ni Izetbegoviću, ni Radončiću, ni Čoviću, ni Ivaniću da ne kažem Dodiku i ostalim članovima državnog Hora čiji cirkus kao kulturno-umjetničko-političko društvo gostuju u svakom gradu, dok se ne sagradi Pelješki Most, onda će preći na sportske discipline skakaće sa njega u Bosansko more. Oni uživaju u svakom poslu, poslije TV nastupa, gdje i voditelje i gledaoce, prevode žedne preko vode, jer su i vodu naveli na svoj mlin, a tako bi mogli da urade i sa kanalizacijom.

DOBRO JUTRO „RODNI „ NARODE SVE ŽUTI,MIRIŠE NA KIŠU-A NAMA TREBA VEDRINE. OVE JESENI, KAD SU NAŠE VOĐE VEĆ SIŠLE SA DRUMA, BAR VI DRAGI MOJI NE SILAZITE SA UMA! Jesen je najteže godišnje doba. Lišće opada i pada kao da se zaljubljuje u zemlju-MI VAM SVIRKOM ŠALJEMO DAH ZAVIČAJA

ZAPJEVAJMO PJESME SVOJE, DOK NISMO POCRKALI OD STIDA

DUJINO KOLO- IVO MILOLOZA

OVU NAŠU DRAMU REŽIRALI SU NAŠI BIRAČI! Za VOĐAMA su išli i kroz vatru i kroz vodu. Neki su izgorjeli, a neki su se podavili. Svako je dao pun doprinos u granicama svojih mogućnosti.

ŠLJIVIK MALI A GODINA RODNA-MIŠO BANJAC

SLOBINE SLAĐAHNE DIRKE


RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision